Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

Evenimente

Asociația VolunDar și  Fundația Regina Maria va invită duminică 9 iunie în Parcul Herăstrău la ȘOTRONIA (șotron și alte jocuri ale copilăriei) în cadrul evenimentului Marea Tzopăială.

Marea Tzopăială este un eveniment aflat la a 3-a ediție și are ca scop strângerea de fonduri necesare susținerii celor 200 de copii din cele două centre educaționale din Băneasa și Clinceni, gestionate de Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

Ia-ți acum bilet și sprijină copiii din cele 2 centre educaționale ale Fundației Inovații Sociale Regina Maria:

Vă așteptăm la eveniment să ne bucurăm împreună de jocurile copilăriei!

 

Asociatia VolunDar impreuna cu cadrele didactice, voluntari (fosti elevi ai scolii,) si parinti, organizeaza "Sotronia" - jocurile copilariei in Scoala Copiilor Veseli si Isteti (167 Bucuresti) in data de 9 aprilie 2019. 

---


Colinde in Scoala Copiilor Veseli si Isteti - program derulat de Asociatia VounDar in Scoala 167, Bucuresti


 

Atelier de decoratiuni de Craciun in  Scoala Copiilor Veseli si Isteti - program derulat de Asociatia VounDar in Scoala 167, Bucuresti


Craciunul Cercetasilor - Asociatia VolunDar este partener al Centruli Local Baden-Powell, București - Organizația Națională Cercetașii României


 

Pentru ca oamenii care nu inceteaza sa caute, gasesc, Maria a gasit modalitatea de a pastra vie mostenirea culturala si spirituala a radacinilor familiei ei din Hundorf.

Vineri, 7 decembrie, ora 18.00, are loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului Şcoala de-Acasă, Hundorf.

Prezintă:

  • Dragoş Pătraşcu, prof.univ.dr. Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design, artist vizual
  • Anca Boeriu, lect.univ.dr. Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, artist vizual
  • Dumitriana Condurache, lect.univ.dr., Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi, Facultatea de Teatru, regizor
  • Maria Morar, Asociaţia “Acasă la Hundorf”, filolog

Asociatia VolunDar este partener al proiectului Şcoala de-Acasă - rezidenţe artistice şi întâlniri formatoare, care au loc an de an într-un sat transilvan (Hundorf, azi Viişoara, judeţul Mureş, între Sighişoara şi Mediaş).

---

ACASĂ la Hundorf  – un spaţiu de rezidenţă, cercetare, întâlniri. Un proiect care crede în joncţiunea dintre cultura tradiţională şi creativitatea artistică intiat de Maria Morar.

"Poveştile familiei povestesc despre bunicul Zaharia, om aspru şi harnic, care strângea lumea acasă şi nu-i lăsa să plece până nu-i înveselea !
Iar poveştile copilăriei mele, cele reale, vorbesc despre părinţii mei şi lumea mea – cu rubedenii şi vecini, cu clăci, cu războaie de ţesut, cu adunări mari pe la sărbători, cu saşi şi români laolaltă, colindat coclaurile, poveşti şi multă muncă. Cu creaţiile tatei care meşterea într-una prin şura şi şoprul lui. Şi cu frumuseţile mamei care stătea nopţile lungi de iarnă la războiul de ţesut, cântând." - Maria Morar

 

 

 

 

---

Scoala Copiilor Veseli si Isteti

 

 

 

 

 

 

 

 

Iarmarocul Vesel - Cu scopul de a antrena spiritul antreprenorial al copiilor dar si darnicia si relatia corecta cu scoala, organizam in parteneriat cu asociatiile de parinti si scoala 167, un targ de jucarii si o campanie de donatii in favoarea echiparii scolii cu cele necesare stimularii veseliei si istetimii copiilor.

Copiii sunt invitati sa vina sa-si vanda jucariile pe care nu le mai folosesc, iar banii obtinuti sa ii doneze pentru dotarea scolii cu jocuri.

Reguli: Nimic nu trebuie sa fie vandut mai scump de 10 lei (indiferent de valoare), iar donatorii vor primi chitanta de donatie si diploma de la VolunDar. 


Cand? 14 octombrie (9:45-12:45) Unde? Curtea Scolii 167

In plus jucariile vor bucura si alti copii, iar vanzatorii isi vor elibera casele de obiectele nefolosite

---

Ora de Dirigentie in Scoala Copiilor Veseli si Isteti

Tabara Vesela de Sport, este un program prin care ajutam copiii sa-si CREASCA INCREDEREA de SINE, sa descopere activitati cu adevarat sanatoase si mult mai distractive decat jocurile electronice si TV. Editia din 2018 a fost gazda a 40 copiii si a avut loc in perioada 11 - 21 iunilie 2018


Liceenii bucuresteni s-au unit in sustinerea Smarandei, colega lor de la Colegiul IL Caragiale. Astfel, sambata 31 martie 2018 ora 15:30 si 14 aprilie ora 15:30, artistii elevi ai Colegiului National de Muzica George Enescu, in parteneriat cu Asociatia VolunDar, va invita la un concert caritabil. Intrarea libera.

Daca aveti o firma sau lucrati intr-o firma, va invitam la spectacol unde puteti verifica daca merita sa redirectionati 20% din impozitul pe profit in beneficiul tratamentelor Smarandei. Informatii suplimentare: http://www.volundar.ro/smaranda

Sala de concerte a Colegiului National de Muzica George Enescu, Strada General Gheorghe Manu 30, București 030167

Multumiri speciale:

Cristina Ana-Maria Sebastian - Profesor Doctor, director C.N.M.George Enescu

Cristina Magureanu- Profesor indrumator C.N.M.George Enescu

Ieronim Buga - Profesor corepetitor C.N.M.George Enescu

Ana Petrescu - soprana - eleva clasa a XI-a C.N. Spiru Haret, Andreea Sara Ursachi Andriescu - soprana - clasa a V-a C.N.M.George Enescu, Maria Barbu anul I la Facultatea De Litere, Anna Maci - soprana- clasa a X-a C. N. Gothe, Andreea Silivestru - soprana - clasa a VIII-a C.N.M.George Enescu, Andreea Nestor - soprana - anul I la Facultatea de Drept, Andeea Natalia Stoica - soprana - anul I la Facultatea Spiru Haret, bariton Catalin Constantin C.N.M.George Enescu, Parvu Bianca - soprana - clasa a IX-a C.N.M.George Enescu, Mihaela Gabriela Nicolae clasa a IX-a C.N.M.George Enescu, Stoica Astrid Gabriela - soprana - clasa a XI-a C.N.M.George Enescu, Mandra Florescu - soprana - anul III la Universitatea Spiru Haret, bas Radu Theodor Mancas anul III la Universitatea Spiru Haret, bas Gabriel Stefan anul IV la Universiatea de muzica Transilvania Brasov, bas Constantin Doppler


 

Pentru Gheorghe. Teatrul Nottara găzduiește la Sala Horia Lovinescu, în data de 7 martie, de la ora 19:00, câțiva dintre liceenii de la Jean Monnet care vor juca spectacolul “Ce înseamnă să fii onest” de Oscar Wilde, sub îndrumarea actorilor Crenguța Hariton și Valentin Corneanu.
Donațiile minime pentru participarea la spectacol sunt de 20 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, iar locurile pot fi obținute de la agenția de bilete a Teatrului Nottara.


 

23 decembrie 2017 - Ana Compioana - Casa Faptelor Bune la Radio Zu


18 decembrie 2017 ora 19:00 - “De ziua mea pentru Ana!” Anamaria Ferentz isi transforma ziua de nastere in eveniment caritabil, rugand invitatii sa inlocuiasca eventualele cadouri cu bani donati pentru insanatosirea Anei. Locatia Jubile Concept, Strada Emil Racoviță 7, București 077160


 

24 noiembrie ora 19:30 - Festivalul caritabil omonim dedicat Anei, organizat de Asociatia DORA D’ISTRIA. Locatia  “La Vioara Rosie”, din Sos. Panduri nr.71 Bucuresti

23 Noiembrie la 19:00, - Concert caritabil - "Cântec pentru ANA", Casa Zarazei, Strada Iuliu Barasch nr 15, 030167 București. Organizat de Cristina Maria Firoiu. Partener Casa Zarazei

"Maraton pentru o clipa!" - acesta este numele sub care, duminica 12 noiembrie intre orele 12:00-18:00, va avea loc  evenimentul de sustinere si strangere de donatii pentru campania "Zambet pentru Ana"

Partener al evenimentului:

---

Asociatia VolunDar organizeaza joi 9.11.2017 ora 19:00 la Seneca Anticafe - Intalnirea de organizare si training cu voluntarii campaniei  "Zâmbete pentru Ana"

Voluntar resposabil de caz: Roxana Petrescu - 0799.869.489

Partener al evenimentului:

Seneca Anticafe - Partener VolunDar

---

"Evenimentul a fost o bucurie!"

"Paula a fost fantastică!"

"În septembrie vom fi 4.000 de oameni la Sala Palatului"

Vorbele de mai sus, jurnalistii le-ar numi declarații la cald. Noi spunem că sunt o meritată laudă la adresa unei echipe de VolunDari ce a reușit în doar 7 zile să creeze o bucurie fantastică unor oameni ce ne așteptam să imbrățișeze cauza Fundației Sfântul Sava de a "transforma o unitate militară în așezământ social pentru copii și batrani" Implica-te si tu!

Multumim Paula Seling 

Paula Seling Voluntar la VolunDar

Fundatia Sfântul Sava de la Buzău lansează campania “UNITATE între GENERAȚII” în data de 12 iunie la Teatrul Odeon.

PRINCIPALUL MOMENT AL SERII VA FI UN CONCERT CARITABIL PAULA SELING.

Prin această campanie se vor strange fonduri pentru un proiect ce vizează transformarea unei unități militare dezafectate într-un centru social pentru mame, copii și bătrâni abandonați.

În cadrul evenimentului vom avea o expoziție cu vanzare de produse artizanale realizate la fundație precum:
- semne de carte, șosete, poșete croșetate de către bătrâne;
- felicitări și tablouri realizate de către copii;
- miere de albine.

De asemenea, în semn de mulțumire pentru participanți, persoanele de la fundație vor oferi un scurt moment artistic.

ACCESUL SE FACE PE BAZA DE INVITAȚII.
Prețul unei invitatii este 50 lei.
Pentru acești bani se primeste chitanța de donație.

Persoana de contact:
Dragos Antonache, telefon 0729.048.086
Email: unitateintregeneratii@yahoo.ro

21 mai in cadrul ONGFest, Asociația VolunDar, prezinta SOTRONIA si "Facem vizibile motive de bucurie din viața oamenilor" organizand competitia de sotron in cadrul evenimentului Atelierul de Fapte Bune in Parcul Herăstrău - intrarea Charles De Gaulle. 


 

Te asteptam la Kidex in perioada 2 - 5 iunie. Vom sarbatori copiii si copilaria cu Sotronia si Tabara Vesela la Romexpo.

Te așteptăm cu drag!


 

Voluntar de profesie - Fundaţia Vodafone România lansează a patra ediţie şi pune la dispoziţie 18 locuri în programul Voluntar de profesie, pe o perioadă de 6 luni.Programul se adresează şi angajaţilor Vodafone, 3 din cele 18 locuri fiind disponibile pentru aceştia. De asemenea, anul acesta Fundaţia Vodafone Romania caută un voluntar pentru programele sale, unul dintre cele 18 locuri fiind alocat pentru acest voluntar. Fundaţia Vodafone Romania asigură salariile voluntarilor, în limita a 1.000 Euro net, cat şi cheltuielile administrative pe toata durata programului

Persoana care se înscrie în program, trebuie să propună un ONG unde doreşte să lucreze şi să realizeze împreună cu acesta un proiect pe care îl va pune în practică în cele şase luni. ONG-ul ales trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Romania, într-unul din domeniile: sănătate, educaţie, prevenirea abandonului familial şi şcolar, servicii sociale pentru copii şi tineri cu nevoi speciale sau pentru vârstnici.

Calendarul programului

20 iunie – 14 iulie – perioada de înscriere
15 – 21 iulie – perioada de evaluare
29 iulie – 4 august – perioada de interviuri
9 august – anunţarea celor 18 câştigători
Click aici pentru regulamentul programului.

Gasim oare un angajat Vodafone ce poate alege sa participe la programul "Voluntar de profesie" cu Savaliada? Savaliada este un proiect al Fundatiei Sfantul Sava de la Buzau si consta in transformarea unei unitati militare dezafectate intr-un centru social pentru mame, copii si batrani abandonati. Ne poate suna la 0746.25.25.05

 

VolunDar Habitat for Humanity Beius

Urmaraste-ne LIVE - constructim 10 case in 5 zile cu 250 de voluntari, elevi din Irlanda.

Asociatia non-profit Habitat pentru Umanitate Romania, construieste case impreuna cu familiile nevoiase din Romania. Materialele si banii necesari provin din donatii. Munca este facuta cu voluntari sub indrumarea constructorilor Habitat.

"Vom construi 10 case in 5 zile, de la fundatie pana la acoperis, in oraselul Beius din judetul Bihor. Voluntarii sunt elevi cu varste intre 16 și 18 ani ai Colegiului Wesley, au venit insotiti de profesorii lor si sunt la Beius timp de o saptamana pentru a munci alaturi de voluntarii locali si constructorii Habitat, dar si de cele 10 familii beiusene care vor beneficia de o locuinta simpla, decenta si sanatoasa."

Zilnic, intre orele 8 si 17, transmitem LIVE chiar din santier http://www.habitatbeius.ro/proiect/build-the-wesley-way

----

 

VolunDar Let's do it Romania

Hai in echipa Let's Do It Romania!

Dragul nostru viitor coleg, ne bucuram tare mult ca ai ajuns pe aceasta pagina. Inseamna ca te gandesti serios sa faci voluntariat si te asteptam in echipa Let's Do It Romania!  Nu mai sta nici un minut: scrie-ne la adresa recrutare at letsdoitromania.ro si povesteste-ne cate ceva despre tine! Abia asteptam sa te cunoastem! Suntem extrem de diversi, insa avem toti un lucru in comun: pasiunea pe care o punem in acest proiect frumos, care aduce o adevarata schimbare in Romania.

In acest moment, cautam noi colegi pentru urmatoarele departamente: omunicare, logistica, IT, fundraising, HR

---

România pe harta cicloturismului mondial

Te invităm să te alături proiectului de investigare a Traseului Dunării cu bicicleta inițiat de Asociația ROI împreună cu Cycling Romania - http://turuldunarii.cyclingromania.ro

O etapă importantă va fi cea de la Portul Cultural Cetate, din 5-7 iulie, unde vom petrece împreună un weekend memorabil, în care îmbinăm cicloturismul, mâncarea tradițională și degustările de vin bun românesc. Vei avea ocazia să descoperi frumusețile României aflate pe meleaguri dunărene și vei putea astfel să susții inițiativa noastră de a aduce România pe harta cicloturismului mondial. 

Implica-te si tu: http://turuldunarii.cyclingromania.ro/#!/implica-te/

---Proiectele VolunDar exista pentru ca exista voluntari si sustinatori financiari sau logistici. Multumim pentru darnicie actionarilor si oamenilor ce muncesc pentru ca firmele de mai jos sa creeze resurse ce ne pun in miscare:

Lebario - sponsor VolunDar