Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

Biblioteca Vesela

Biblioteca Vesela are si bibiotecari veseli!

Cartile sunt valori dar nu merita incuiate si tocmai de aceea, in cadrul programului "Scoala Vesela" am intiat bibioteca in care cartile sunt asezate pe holul scolii si indeamna pe oricine sa ia o carte imprumut sau chiar sa o pastreze.

Ce inseamna Biblioteca Copiilor Veseli si Isteti? Este o biblioteca constituita din carti donate de copiii scolii in care se desfasoara programul si va fi deschisa in scoala in holul de la parter.


Regulile bibliotecii sunt:

 • Toti copiii sunt invitati si rugati sa doneze carti de calitate si adaptate varstei copiilor din scoala.
 • Oricine poate lua o carte din biblioteca cu scopul de a o citi.
 • Nimeni nu va interzice nimanui luarea unei carti din biblioteca. 
 • Ingrijeste cartile luate din biblioteca si returneaza-le in buna stare. Nu va verifica nimeni pentru ca avem incredere.
 • De ordinea in biblioteca si de dezvoltarea ei contiua se ocupa "bibliotecarii veseli si isteti" (volutari alesi). Acestia urmaresc ordinea in rafturi, eventualele abateri de la regulile si recomandarile de folosire a bibliotecii. Bibliotecarii fi mentoriati de profesorii de limba romana din scoala dar si de voluntari ai Asociatiei VolunDar


Recomandari/rugaminti de aplicat:

 • Citeste cu drag cartea si nu o deteriora!
 • Daca iti place cartea, rocomand-o si altora.
 • Daca iti place foarte mult o poti pastra, dar ar fi pacat sa nu se bucure si alti copii de ea.
 • Daca iei o carte din biblioteca, te rugam sa si aduci si tu una si sa o asezi in raft.
 • Te rugam ia o singura carte. Oricum nu poti citi in acelasi timp doua carti.
 • Nimeni nu are dreptul sa va interzica sa luati o carte din biblioteca. Fii bun insa cu ea si cu oamenii ce au facut efortul de a face aceasta biblioteca.

Te rog sa donezi si tu carti pentru Biblioteca Copiilor Veseli si Isteti. Sigur ca ar fi frumos sa donezi o carte pe care ai citit-o deja si ti-a placut.
Nu considera donatul cartilor un prilej de a scapa de cartile ce nu ti-au placut. Daruieste cu drag.
Ai dreptul sa retragi din biblioteca oricand cartile pe care tu le-ai adus.

 

 Cum citim Impreuna?
Cu drag, cu intonatie, cu emotie, cu interes fata de ascultatori si cu obiectivul ca cei prezenti sa-si doreasca sa continue cititul cartii din care a fost citit fragmentul


De ce sa citim?
Pentru ca: "Citeste! Citind mereu, creierul tau va deveni un laborator de idei si imagini, din care vei intocmi intelesul si filosofia vietii" spunea Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889)

Asociatia VolunDar este o organziatie non profit ale carei scopuri sunt:
“Face vizibile motive de bucurie din viata oamenilor si ajuta parintii si societatea sa creasca copii pregatiti sa devina adulti sanatosi, veseli si capabili sa-si impuna valoarea si valorile”
“Faciliteaza transferul de experiente, invataturi si valori, intre generatia tanara si oamenii aflati la seniorat profesional si pensionare ”
“Ajuta oamenii sa descopere bucuria voluntariatului cu beneficiile pe care le aduce acesta asupra dezvoltarii personale si a unei societati cu oameni sanatosi, veseli, increzatori si preocupati sa se ajute unii pe altii.”