Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

Rotile Vesele

"Rotile Vesele" este numele unui proiect al Asociatiei VolunDar prin care vrem sa incurajam oamenii sa foloseasca mijloace de transport alternativ. Sa incurajam parintii sa-i lase pe copii sa foloseasca bicicletele, trotinetele si longboardurile si pentru transport. Sa convingem conducerea scolilor sa ne primeasca copiii la scoala cu biciclete, trotinete sau longboarduri si sa asigure conditii pentru parcarea acestora in siguranta.

 

 

Proiectul este sustinut de UNLEASH

---

Informatii importante:

În perioada noiembrie 2018 – ianuarie 2019, în cadrul proiectului „Dezvoltarea parteneriatului dintre ONG-uri şi administraţie pentru promovarea modalităţilor durabile de transport în interiorul localităţilor” – cod SIPOCA 306/cod MySmis 110839, s-a realizat o cercetare sociologică privind percepțiile și atitudinile referitoare la mersul pe bicicletă și infrastructura existentă. Cercetarea sociologică s-a derulat sub forma unui amplu sondaj de opinie, adresat atât publicului general (din mediul urban și rural), cât și societății civile și autorităților locale si centrale, reprezentate de primării, consilii județene si ministere. Realizarea cercetarii a fost coordonată de ADR-SE şi OPTAR. Descarca rezutatul studiului de  AICI

ADR-SE (Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est) este o organizaţie non-guvernamentala, de utilitate publica, al cărei obiectiv este dezvoltarea regională prin inițierea și menținerea de parteneriate instituţionale intra-regionale, inter-regionale şi internaţionale.

OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.