Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

Scoala de Acasa

Şcoala de-Acasă, Hundorf

Pentru ca oamenii care nu inceteaza sa caute, gasesc, Maria a gasit modalitatea de a pastra vie mostenirea culturala si spirituala a radacinilor familiei ei din Hundorf.

Asociatia VolunDar este partener al proiectului Şcoala de-Acasă - rezidenţe artistice şi întâlniri formatoare, care au loc an de an într-un sat transilvan (Hundorf, azi Viişoara, judeţul Mureş, între Sighişoara şi Mediaş).

Ajuns la a doua ediţie, proiectul a reunit, în acest an, tineri artişti –  regizori, arhitecţi, artişti plastici, literaţi, antropologi, pedagogi teatrali şi sociali din ţară şi din străinătate,  care au locuit Acasă în perioada rezidenţelor lor, care au revenit Acasă pentru Colonia artiştilor – întâlnirea cu artişti consacraţi şi invitaţi de seamă pentru analiza lucrărilor şi participarea la evenimentul final de la Biserica Evanghelică. Periplul a continuat în Bucureşti  cu întâlniri şi implicare directă atât pentru realizarea catalogului Şcolii, cât şi pentru acest ultim eveniment.

În perioada 3 – 10 decembrie 2018, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru, 38) au putut fi vizionată expoziţia rezidenţilor din cadrul proiectului Şcoala de-Acasă, Hundorf, 2018.

 

Vineri, 7 decembrie, ora 18.00, a avut loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului.

Prezintă:

Dragoş Pătraşcu, prof.univ.dr. Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design, artist vizual

Anca Boeriu, lect.univ.dr. Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, artist vizual

Dumitriana Condurache, lect.univ.dr., Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi, Facultatea de Teatru, regizor

Maria Morar, Asociaţia “Acasă la Hundorf”, filolog

ACASĂ la Hundorf  – un spaţiu de rezidenţă, cercetare, întâlniri. Un proiect care crede în joncţiunea dintre cultura tradiţională şi creativitatea artistică intiat de Maria Morar.

"Poveştile familiei povestesc despre bunicul Zaharia, om aspru şi harnic, care strângea lumea acasă şi nu-i lăsa să plece până nu-i înveselea ! Iar poveştile copilăriei mele, cele reale, vorbesc despre părinţii mei şi lumea mea – cu rubedenii şi vecini, cu clăci, cu războaie de ţesut, cu adunări mari pe la sărbători, cu saşi şi români laolaltă, colindat coclaurile, poveşti şi multă muncă. Cu creaţiile tatei care meşterea într-una prin şura şi şoprul lui. Şi cu frumuseţile mamei care stătea nopţile lungi de iarnă la războiul de ţesut, cântând." - Maria Morar

     

Urmeaza si Acasa la Mocesti - Valea Cucului! (latitudine, longitudine: 45.0534, 26.2440)

 

Moceşti sat cu oameni harnici si veseli, ce apartine administrativ de comuna Iordachianu, este situat intre dealuri pe valea Cricovului sărat, la numai 30 de km de Ploieşti şi 7 km de Urlati, judetul Prahova. 

 Am inceput si Acasa la Mocesti!

Mocesti

Parteneri:

Skill Team Consulting

Asociatia Acasa la Hundorf

Primaria Iordachianu