Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

Sotronia

 

ȘOTRONIA - Campania VolunDar prin care facem copiii să se bucure de jocul real. Readucem în actualitate mersul afară și jocul în fața blocului și a casei, cu imensele avantaje de socializare, mișcare în aer liber, sănătate, veselie, departe de interese de raiting, tablete, facebook  și altele de genul.

Șotronia nu este despre joc!

Șotronia este o luptă împotriva creșterii de 1.000% a numarului de bolnavi de diabet. (1.000% este cresterea numarului de diagnosticati cu diabet in 10 ani 2004-2014)

Șotronia este o luptă împotriva obezității, a sedentarismului, a vieții trăită numai în formă virtuală.
Șotronia este conștientizarea faptului că sistemul nostru muscular are și alți mușchi decât cei care gliseaza degetul pe ecranele telefoanelor sau mișcă mouse-ul unui computer.

Șotronia este o aducere aminte a bucuriei autentice, a copilăriei, a hohotelor de râs și a jocului real.
Șotronia este despre viață și bucuria de a trăi, fără interese de raiting, fără manipulări de marketing, fără speculații bursiere și fără politică prost făcută.


Șotronia este starea de spirit în care lucrurile sunt simple și se fac ușor. Creta trasează rapid niște pătrățele ce ne sunt sală de sport, dar și atelier de creație și sală de curs din școala vieții.
Prietenii, copiii/părinții sau vecinii de casă, imi sunt colegi de antrenament. De antrenamnetul vieții in care astăzi mă lupt să conving că pietricica a fost pe dungă, pentru ca mai târziu asta să-mi fie știinta de a trăi frumos și fără conflicte.
- "e pe dungă", "ai călcat" și "acum e rândul meu", "ba nu, al meu", vor fi tematica din cursul de negociere și gestionarea conflictului,
iar
- "Mama lui Matei, îl lăsați p'afara pe Matei?" să înceapa să se reaudă printre casele românilor fiind un exercițiu reusit de "public speaking".


Șotonia înseamnă simplitate și toată magia jocului ce te învăluie cu bucurie, iar pentru asta ai nevoie doar de o cretă*. Fă mișcare și zâmbește!


Șotronia este "ținutul" bucuriei în care copilăria revine și revine.

Șotronia este o inițiativa a Asociației VolunDar.
---
*creta devine bagheta magică de sănătate!

 

Ce vom face?

Vom desena cu vopsea, 20.000 de jocuri de șotron pe trotuarele orașelor și in curțile școlilor:
Vom ajuta dascălii din școli să ne învețe copiii și să joace șotron și alte jocuri ale copilăriei, afară (Ministerul Educației vrea);
Vom organiza campionate de șotron și alte jocuri în cât mai multe localitați din țara
Campionatul național de șotron îl organizăm pe 1 iunie 2019 in București;
Vom organiza in iulie 2019 Tabara Șotronia ce le va răsplăti veselia campionilor;
În octombrie 2019  împreună cu cei mai veseli dintre campionii la șotron mergem să provocăm europarlamentarii din Bruxelles la șotron în Grand Place. Sperăm ca Nadia și europarlametarii români sa ne fie alături.


Adică, muncim să realizăm schimbări REALE și să ducem în desuet afirmația "societatea face din noi ceea ce vrea", atât timp cât direcția societații este dată de politicieni corupți, de marketingul producătorilor de telefoane, de medicamente și de "creatorii" de "vedete" si divertisment,  disperați după rating și profit

Implică-te și tu!

Fii voluntar: volunDar@gmail.com / 0746.25.25.05
Donează materiale sau servicii: volunDar@gmail.com / 0746.25.25.05
Donează bani: cont bancar: IBAN RO05 RZBR 0000 0600 1806 5098, deschis la Raiffeisen Bank

Manager de proiect Claudia Olaru- voluntar

Asociatia VolunDar

  • Numar in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor: 82022/299/2015
  • Cod Unic de Inregistrare Fiscala 34908469
  • Cont IBAN RO05 RZBR 0000 0600 1806 5098, deschis la Raiffeisen Bank
  • Adresa: Bucureşti, sector 1, Str. Caderea Bastiliei nr.17

 

    

 Noutati:

  • Sâmbătă 25 mai 2019, voluntarii Asociației VolunDar, alături de Cercetașii României (Centrul Local Baden Powell) și instructorii Taberei Vesele de Sport ZBU, au transformat Parcul Carol în Tarâmul Bucuriei - Sotronia.
  • Sambata 1 iunie 2019, Asocatia VolunDar, va invita sa sarbatorim Copiii si Copilaria cu SOTRONIA la 1uniFEST in parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.)
  • Duminică 9 iunie, Asociația VolunDar și Fundația Regina Maria va invită în Parcul Herăstrău la ȘOTRONIA (șotron și alte jocuri ale copilăriei) în cadrul evenimentului Marea Tzopăială.
  • 14-16 iunie 2019 va asteptam in Sotronia la Street Delivery București
  • Marti 18 iunie 2019, ora 18:30 - intalnire cu voluntarii Sotronia.  Str. Andrei Muresanu, Nr. 21, Sector 1, Bucuresti. Multumiri pentru gazduire Stelian Mic

Multumim

17 angajati din departamentul marketing al companiei DELL au lucrat voluntar pentru proiectarea campaniei de comunicare a proiectului Sotronia. 

 

Sustinatori: